pirmdiena, 2014. gada 18. augusts

KAASAEGNE TELER JA SMART TV, 3D-TUGI, FULL-HD – MILLISEID LISAVÕIMALUSI EELISTADA?

Moodsate telerite valikuvõimalused
Tänapäeval on poelettidel kineskooptelerite asemel väljas õhukesed lameekraantelerid. Moodsad telerid pakuvad vaatajale paremat kaadrisagedust ja resolutsiooni, neil on erinevaid paigutamisvõimalusi ning neil on lisavõimalusi seadme kasutamiseks.

Kui kaugelt telerit vaadata?
Teleri valimisel on kõige olulisemaks aspektiks see, kui kaugel on vaatajad telerist. Samuti on telesignaali kvaliteet vaatamiskauguse määramist mõjutavaks detailiks. Teleri ekraani suurus võib olla väiksem, kui vahemaa vaataja ja teleri vahel on lühem. Samas väga hea telesignaali korral võib vahemaa olla väiksem. Üldjuhul loetakse normiks vaatamiskaugust, mis on rohkem kui 2,5 ekraanidiagonaali, kuid hea pildikvaliteedi korral 1,5 ekraanidiagonaalist piisab.
Pildikvaliteet – ekraani tehnoloogia ja eraldusvõime
Signaali kvaliteedi korral on otsustavaks see, kas tegu on LCD-, LED- või plasmateleriga. Kõik nimetatud seadmed on lameekraanseadmed, kuid neis kasutatud ekraani tehnoloogia mõjutab seda, kui hea on kontrastsus ja sujuv on liikumine ning kui suurel määral teler energiat tarbib.
Pildikvaliteedi poolest loetakse kõige suuremat elamust pakkuvamaks plasmatelerit tänu selle veatule värvi- ja liikumisedastusele. Seda liiki teler tarbib aga kõige rohkem energiat. LED-lampidega LCD-teler on pildikvaliteedi poolest plasmatelerile järgi jõudmas. LED-teleri suureks plussiks on väike energiatarve. LCD-telerid on saadaval kõige odavamas hinnaklassis.
Pildikvaliteedist rääkides tuleb tähelepanu pöörata ka kaadrisagedusele ning eraldusvõimele. Värskendussagedust väljendatakse hertsides (Hz) ja mida suurem see näitaja on, seda sujuvam on kiire liikumise edastamine. Turul pakutavate telerite puhul on 100–200 Hz väga heaks ning 50 Hz keskpäraseks näitajaks. Eraldusvõime puhul tuleb silmas pidada, kas teler on HD-ready (720 p) või Full-HD (1080 p) – kõrglahutusega sisu, nagu Blu-Ray kettale salvestatud või HD-kanalite edastatava sisu vaatamiseks, tasuks valida Full-HD, mis tagab parema detailide edastuse.
Koju sobiliku suuruse, värvi ja paigaldamisvõimalusega teler
Laiekraantelerite ekraanisuurused on vahemikus 19 kuni 60 tolli.  Ekraani mõõtmete valikul on otsustavaks vahemaa vaataja ja teleri vahel.
Teleri ärapaigutamine kodus on nüüd tunduvalt lihtsam, kuna enamus telereid on võimalik erivahendite abil ka seinale paigutada. Ostjal on võimalus valida telerit ka disaini järgi – kitsas või lai raam, raami värv.
Teleprogrammide vaatamisele lisaks
Lameekraantelerid pakuvad ka erinevaid funktsioone. Olulisemateks sellisteks funktsioonideks on järgmised: multimeedia taasesitus ja salvestamine, veebibrauser, Smart TV, 3D-funktsioon.
Smart TV platvorm annab teleri kasutajale juurdepääsu erinevatele veebirakendustele, nagu YouTube, Facebook, Skype jt. Kui teleris on olemas veebibrauser, siis saab vaadata kõike veebist leitavat.
3D-funktsionaalsus pakub võimaluse nautida mitmesuguseid 3D-filme ja -mänge. 3D-funktsiooni ekspluateerimiseks on vajalik juurde osta 3D-prillid.
Teleri multimeediafunktsiooni abil saab kasutada seadet erinevate meediafailide taasesitamiseks. Multimeedia salvestamise funktsioon pakub võimaluse programme salvestada.  
Teleri kokkusobivus muude audiovisuaalseadmetega
Teleri puhul tasub veenduda, et seadmel on olemas vajalikud kontaktid olemasolevate seadmetega ühendamiseks, nt vajalikul hulgal USB-porte jne.
Külasta veebipoodi 1a.ee
Veebipoes 1a.ee on saadaval erinevate tootjate telereid (Toshiba, Panasonic, Sharp jt) ja teleritarvikuid. Veebipoest 1a.ee telerit valides on võimalik võrrelda tooteid nende hinna, tootja, ekraani suuruse, resolutsiooni, värvi ja erinevate lisaomaduste järgi.
Veebipood 1a.ee pakub liisinguvõimalust ning ühtlasi pakutakse võimalust esitada küsimusi toodete kohta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru