piektdiena, 2014. gada 16. maijs

MILLIST KUVARIT VALIDA?

monitorid
Nagu ka telerite puhul, on arvuti monitoride ehitamisel üle mindud LCD- ja LED-tehnoloogiale. Nimetatud tehnoloogiate abil on võimalik toota parameetritelt õhukesi ja kergemaid kuvareid, mille pildikvaliteet on parem ja mis kulutavad vähem elektrit. Uue kuvari hankimisel oleks põhjust mõelda, millise tegevuse – töö või meelelahutuse – jaoks see ennekõike kasutusel on.

Kuvari puhul on peamisteks näitajateks järgmised:
- ekraani mõõtmed;
- kuvari tüüp;
- ekraani eraldusvõime;
- reguleerimisvõimalused;
- reageerimise aeg.
LCD- ja LED-kuvarid on mõlemad õhukesed monitorid, kuid viimased on tänu LED-taustvalgustusele veelgi õhemad, väiksema energiakulu ning parema pildikvaliteediga.
Olenevalt sellest, kas monitori kasutatakse rohkem kontoritööks, meediatöötluseks või mängimiseks, tasub tähelepanu pöörata ka monitori paneeli tüübile. Kontoritöö ja mängude jaoks on soovitatav valida TN- ja MVA-liiki kiire reageerimisega paneel ning meediatöötluseks sobib paremini suurema reageerimisaja, kuid väga hea värviedastusega IPS-paneel.
Monitoride ekraani suurused võivad ulatuda 15–46 tolli. Suurema ekraaniga kuvariga (alates 20 tolli) on töötamine mugavam, kuna ekraanil saab korraga töötada mitme rakendusega. Tihti tõdetakse, et pärast suure ekraaniga ära harjumist, on raske väikse ekraani juurde tagasi minna. Suurema kui 25-tolliste ekraanidega monitoride puhul võib olla raskusi kõige ekraanil oleva hoomamisega, kuid selliseid kuvareid eelistatakse meedia (mängude mängimise, filmide vaatamise) jaoks.
Mida suurem on monitori resolutsioon (maksimaalne võimalik punktide arv ekraanil), seda selgemat pilti monitor suudab kuvada.
Seadmel peaks olema võimalik seadistada kaldenurka ja kõrgust ning võimalusel ka horisontaalvaadet vertikaalvaateks.
Veebipood 1a.ee pakub suurel hulgal erinevaid monitore. Kuvareid saab valida veebipoest 1a.ee nende hinna, tootja, tüübi, ekraani suuruse, paneeli tüübi, resolutsiooni, heleduse, reageerimisaja, liidese, sisseehitatud kõlarite, 3D-toe, reguleerimise ning seinale kinnitamise võimaluse alusel

Veebipoest 1a.ee saab osta tooteid järelmaksuga ning ühtlasi on veebipoes iga toote juures võimalus poe spetsialistidega konsulteerida.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru